UPORABA
Zasnovani za zaščito prostorov ogroženih z ognjem jedilnih olj in maščob. Običajno se uporabljajo v gastronomiji v zasebnih kuhinjah. Z njimi lahko gasimo električne naprave pod napetostjo do 1000 V.
OSNOVNE ZNAČILNOSTI
- Enostavno in ergonomsko delovanje.
- Zelo učinkovit pri gašenju požarov z jedilnimi olji in maščobami.
- Zaščitni sloj gasilnega sredstva preprečuje ponovni samovžig.
- Konstrukcija ventila omogoča začasno prekinitev gašenja.
- Možnost večkratnega polnjenja.
- Plašč gasilnika je prekrit s poliestrsko barvo, ki je odporna na UV sevanje.
- Notranjost tlačne posode je zaščitena z antikorozivnim slojem.
TEHNIČNI PODATKI
Ustreznost standarda EN3 | 5A 34B 25F |
Volumen polnila | 2 l |
Skupna teža gasilnika | 4,5 kg |
Višina gasilnika | 433 mm |
Širina gasilnika | 110 mm |
Temperaturno območje delovanja | -30 oC / +60 oC |
Gašenje | pod napetostjo do 1000 V, v razdalji nad 1 m |
Pogonsko sredstvo | N2 |
Čas delovanja | 6 s |
Tlačni preizkus gasilnika | 27 bar |
Obratovalni tlak | 15 bar |
KAKOVOST IN VARNOST
Gasilniki so izdelani v skladu z zahtevami EU, na podlagi potrjenega sistema kakovosti ISO 9001. Izpolnjujejo zahteve evropskega standarda EN3 in Direktive o varnosti PED 97/23 / ES.