Stanje na betonu ali drugi podobno trdi podlagi je utrujajoče. V kolikor ima delavec na razpolago primerno podlago (preprogo), se mišice njegovih nog samodejno gibljejo, saj mu tako zagotavljajo ravnotežje. Na ta način se obenem pospešuje prekrvavitev v področju nog in stopal.

Najpogostejše tegobe ljudi, čigar delovna mesta zahtevajo stoječe delo, najdete v prispevku »Ergonomija & stoječa delovna mesta«, zato omogočite svojim sodelavcem, ki daljši čas svoje delo opravljajo stoje, uporabo delovne podloge ERGOMAT.

Tako bodo bistveno manj podvrženi napetostim, na delovnem mestu se bodo dlje časa počutili udobno in posledično manj tožili zaradi poklicnih bolezni.

 

 

ERGOMAT delovne podloge obljubljajo številne prednosti zaposlenim in delodajalcem. Ravno tako številne so njihove lastnosti, saj so podloge:

  • zelo elastične tudi po dolgotrajni uporabi
  • izjemno odporne proti raztrganju
  • antistatične, ognjevzdržne, elektrostatično prevodne (ESD)
  • odporne proti udarcem
  • toplotno izolirane pred mrazom
  • proti zdrsne
  • opremljene z robom, ki preprečuje spotikanje
  • glede na mesto namestitve (suho ali mokro okolje) dobavljive v različnih izvedbah

 

Ergonomske podloge iz poliuretana in nitril kavčuka

Ergomat podloge so lahko iz dveh materialov: prosto spenjenega poliuretana (Pu) ali nitril kavčuka.

Z ergonomskega vidika, vse Ergomat podloge zagotavljajo ustrezno stimulacijo. Z vidika udobja uporabnika, je vprašanje kateri profil izberemo, stvar osebne izbire.

  • Poliuretanske podloge zagotavljajo ustrezne rešitve za suha do rahlo vlažna ali oljna okolja. Poliuretanske podloge imajo tudi anti-statične lastnosti.
  • Nitril kavčuk podloge imajo večjo odpornost na toploto, preprečujejo zdrse v bolj zahtevnih industrijskih pogojih. Zaradi posebnih lastnosti tovrstne podloge niso pristanišče za bakterije, zaradi česar so idealne za okolja kot so zdravstveni in živilski predelovalni obrati. Nitril kavčuk podloge so bolj odporne na kislih pogojih (pH 7). Na voljo so tudi v različici za statično občutljiva proizvodna okolja.

 

Naročite ergonomske podloge

Vabimo vas, da si ogledate novost v naši ponudbi, ergonomske podloge, ki jih najdete v naši e-trgovini.

Izbirate lahko med številnimi vrstami delovnih podlog ERGOMAT. Dobavljive so v številnih standardnih velikostih kakor tudi v željeni obliki, širini in dolžini, ki so prilagojene vašemu delovnemu mestu.

E-trgovina

 

 

Za najprimernejšo ergonomsko podlogo, ki bo zadovoljevala potrebe vašega specifično delovnega okolja in industrijo, nas pokličite na tel. 01/563 50 36 ali nam pišite na [email protected].