Usposabljanje in opravljanje izpita za voznika viličarjev, težke gradbene mehanizacije ali dvižnih ploščadi

Kako do izpita?

VOZNIK VILIČARJEV  Možni termini izvajanja so vsak delovni petek ob 8:00, v naših poslovnih prostorih na Brnčičevi 11, Ljubljana, ali po dogovoru na lokaciji vašega podjetja. Zagotovite si termin in nas pokličite na 01/563 50 36 ali se prijavite s klikom na Prijavnica za usposabljanje in opravljanje izpita za voznika viličarjev. Po prejetju prijave vas bomo kontaktirali in se dogovorili o poteku izvajanja usposabljanja.

 

STROJNIK TEŽKE GRADBENE MEHANIZACIJE – Če se želite prijaviti za usposabljanje in opravljanje izpita za varno delo strojnika težke gradbene mehanizacije, nas pokličite na  01/563 50 36 ali nam pišite na info@agil.si. Po prejetju prijave vas bomo kontaktirali in se dogovorili o poteku izvajanja usposabljanja.

Vsak udeleženec usposabljanja prejme literaturo za varno ravnanje z viličarji. Teoretični del preizkusa se preverja pisno, s pisanjem testnih pol, ki zajema vsebino v literaturi. Po opravljenem teoretičnem preizkusu sledi izpitna praktična vožnja.

1-izpit vilicarKot sestavni del sistema transportne mehanizacije je viličar postal nujno potreben in nepogrešljiv. To pa hkrati pomeni, da je potrebno usposobiti vedno večje število sposobnih voznikov, ki bodo znali pravilno in predvsem varno uporabljati svoj delovni stroj. Upravljanje viličarja na splošno ni posebno zahtevna naloga, vendar je pri delu potrebna spretnost, natančnost in predvsem poznavanje njegovih tehničnih lastnosti. Vendar so nezgode pri delu z viličarji zaradi neupoštevanja ali celo nepoznavanja predpisov zelo pogoste in se nemalokrat končajo tudi s smrtnim primerom.

 

Potrdilo o opravljenem izpitu za voznika viličarjev

Po uspešno zaključenem usposabljanju je udeleženec usposobljen za samostojno delo z viličarjem in prejme potrdilo o opravljenem izpitu za voznika viličarjev.

Zakaj je dobro opraviti izpit za varno upravljanje z viličarji?

Izvajamo izobraževanje in usposabljanje ter preizkus znanja za pridobitev ustrezne usposobljenosti za varno upravljanje z viličarji, težke gradbene mehanizacije ali dvižnih ploščadi, ki ga zahteva Zakon o varnosti in zdravju pri delu in je določeno s sprejeto Izjavo o varnosti v podjetju.

Kdo potrebuje izpit za voznika viličarja ali strojnika težke gradbene mehanizacije?

Vsak, ki deluje v sestavnem delu sistema transportne mehanizacije in upravlja viličarje oziroma težko gradbeno mehanizacijo ali dvižne ploščadi.

i

Program usposabljanja

 
Preberite program teoretičnega in praktičnega izobraževanja in usposabljanja za: